Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Ενημερωτικό της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

από τη συνεδρίαση του ΔΣ 3/4/2024

Στο διαδικτυακό ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 3/4/2024 οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών πρότειναν την επαναπροκήρυξη 1ωρων, 2ωρων και 3ωρων στάσεων εργασίας με ταυτόχρονη οικονομική κάλυψη από τον Σύλλογό μας. Διευκρινίστηκε πως οι στάσεις εργασίας τις οποίες προτείναμε θα αφορούσαν όσους συναδέλφους κληθούν μονομερώς σε προκαταρκτική συνάντηση ή σε ζωντανή παρακολούθηση του μαθήματος από Συμβούλους ή Διευθυντές.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από τους εκλεγμένους των ΔΗΣΥ- ΔΑΚΕ- Εν.Εκπαιδευτικών-ΔΙΚΤΥΟ. Προφανώς δε λήφθηκε καθόλου υπόψη η ομόφωνη απόφαση της ΓΣ και όντας καλυμμένοι πίσω από την απόφαση της ΔΟΕ για επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής, συνεχίζουν την προσπάθειά τους να θέτουν διαρκώς νέα εμπόδια.

Μετά λύπης ακούσαμε τους εκλεγμένους της ΔΑΚΕ Δημοσθενίδης Δημήτρη και Κική Λαζαρίδου να αποκαλούν «όχλο» και «κομματικό στρατό» τους συναδέλφους που με τόσο κόπο κατάφεραν να βρίσκονται εκεί, τους ίδιους συναδέλφους που “με σεβασμό τούς κοιτούσαν στα μάτια” όταν βρίσκονταν μπροστά τους. Με απύθμενο θράσος έφτασαν να ζητούν «πιστοποιητικά φρονημάτων» για όσους συναδέλφους υποβάλλονται σε αξιολόγηση μεν, θεώρησαν ωστόσο χρέος τους να συμμετάσχουν στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας. Η ύστατη προσπάθεια που έκαναν πριν τη λήξη της συνεδρίασης να προσβάλλουν την απαρτία της ΓΣ έπεσε στο κενό…

Με τη γνωστή αυτή τακτική, για ακόμη μία φορά «στηρίζουν» στα λόγια και όχι στην πράξη τον αγώνα που δίνει η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ενάντια στις επιδιώξεις του Υπουργείου, και στα Συνδικαλιστικά του δεκανίκια τόσο στη ΔΟΕ όσο και στον Σύλλογο μας… όπως περίτρανα αποδείχθηκε το τελευταίο διάστημα.

Για πολλοστή φορά θέσαμε θέμα διαφύλαξης της απόφασης προκήρυξης Απεργίας Αποχής από τη ΓΣ της Παρασκευής 29/3/2024, καθώς οι ΓΣ αποτελούν το ανώτατο όργανο του Συλλόγου μας και όχι οι 9 καρέκλες στις οποίες μας τοποθέτησαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ – ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Καβάλα, 3/4/2024

Print Friendly, PDF & Email