Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Καβάλα, 14-12-2016
Αρ. Πρωτ.: 287
Οδός: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 44
(12ο Δημ.Σχ. Καβάλας) ΠΡΟΣ: Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας
Τ.Κ.: 65403
e-mail : ekp-kav@otenet.gr ΚΟΙΝ:
Τηλέφωνο –FAX: 2510226050


Θέμα: «Πολιτικό πλαίσιο- συγκρότηση του Δ.Σ σε σώμα»

Πριν την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή του νέου Δ.Σ ψηφίστηκε ομόφωνα το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο σύλλογός μας την επόμενη διετία:

Η  συγκρότηση του προεδρείου  πρέπει να στηρίζεται στα παρακάτω σημεία:

Α. Η συνεχιζόμενη πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων σύμφωνη με τις επιταγές Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. συρρικνώνουν το εισόδημα των εργαζομένων και οδηγούν στην απαξίωση των κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων. Η συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, που  βουλιάζει στη φτώχεια και την υποχρηματοδότηση οδηγεί στην καταστρατήγηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Β. Η εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων περνάει κυρίως μέσα από την υποχρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η κατάσταση των υποδομών και του εξοπλισμού, οι ελλείψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, η αδιοριστία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, καθώς και η παντελής έλλειψη αντισταθμιστικών δομών.

Γ. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες του δημόσιου σχολείου. Η εργασιακή ανασφάλεια, όπου εγκλωβίζεται το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω της αναπλήρωσης, της κινητικότητας και των υπεραριθμιών, που προέκυψαν από την αναδιάρθρωση του προγράμματος ολοήμερου σχολείου, υποβαθμίζει την παιδαγωγική σχέση εκπαιδευτικού και μαθητή. Ο αγώνας για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μόνιμους διορισμούς είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δ. Η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και η καταρχήν αξιολόγηση των στελεχών, όπως εξαγγέλλεται  επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της ιεράρχησης των σχολείων και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με βάση τα όσα προβλέπονται από τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ. Ο Σύλλογος θα πρέπει να ταχθεί σταθερά απέναντι στα ευφυολογήματα περί «καλής αξιολόγησης» και να αναδείξει τους πραγματικούς σκοπούς και τις επιπτώσεις για το δημόσιο σχολείο.

Ε. Όσοι καλούνται να εφαρμόσουν την κυβερνητική πολιτική (προϊστάμενοι, σχολικοί σύμβουλοι κλπ) σε πολλές περιπτώσεις έχουν δείξει «υπερβάλλοντα ζήλο». Οι συγχωνεύσεις και οι υποβιβασμοί σχολείων, οι αναστολές λειτουργίας ολοήμερων τμημάτων, οι μετακινήσεις και οι υπεραριθμίες, οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής θα πρέπει να αποτελούν άμεση προτεραιότητα μας και να αναδεικνύουν την υποβάθμιση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας.

Στ. Το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας υποβαθμίζεται με την εφαρμογή του νέου ωρολογίου προγράμματος για το ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο μετατρέποντας τα σε κέντρα φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης προαιρετικού χαρακτήρα.

Ζ. Η διετής υποχρεωτικότητα για το νηπιαγωγείο παραμένει μόνο σαν επικοινωνιακό πυροτέχνημα την ώρα που κατασπαράσσεται ο αντισταθμιστικός ρόλος του ολοήμερου νηπιαγωγείου και το «νηπιαγωγείο της γειτονιάς» αντικαθίσταται από το λεωφορείο της γραμμής, που μεταφέρει ασυνόδευτα νήπια όποτε βολεύει ανεξάρτητα από το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Η. Η ειδική αγωγή πετιέται στον Καιάδα με αναπληρωτές που διάγουν παράλληλες ζωές σε παράλληλες στηρίξεις και τμήματα ένταξης, κενά που καλύπτονται όπως τύχει και από όποιον περισσεύει και υποστέλεχωση των ΚΕΔΔΥ.

 

Η διέξοδος για μας βρίσκεται στη συλλογική δράση των εργαζομένων μέσα από αγώνες τόσο στην τάξη και το σύλλογο διδασκόντων, όσο και στις κινητοποιήσεις.   Η ανεξαρτησία απέναντι στην επίσημη πολιτική σκηνή, η συλλογικότητα και η πρόταξη  αιτημάτων που απαντούν συνολικά στις πρωταρχικές ανάγκες της εργασίας και της εκπαίδευσης είναι όροι απαραίτητοι για τους μελλοντικούς αγώνες. Προϋπόθεση για τη νικηφόρα έκβαση της μάχης είναι και η συγκρότηση ενός δυναμικού μετώπου παιδείας – εργασίας. Η υπεράσπιση όλων των παραπάνω δεν περνάει μέσα από την απλή διεκπεραίωση των αποφάσεων της ΔΟΕ. Εξαρτάται  από τις πρωτοβουλίες του συλλόγου τόσο για το συντονισμό της δράσης του άλλους συλλόγους Π.Ε. και σωματεία, όσο κι από την κριτική του στάση απέναντι στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Ακολουθεί η σύνθεση του νέου Δ.Σ του συλλόγου μας.

ΑΞΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΙΝΗΤΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μουμτσάκης Απόστολος 6973301795
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤ. Αξιμιώτης Νικόλαος 6945889656
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ποιμενίδης Βασίλειος 6972829385
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤ. Παππάς Ηλίας 6972168188
ΤΑΜΙΑΣ Ασβεστά Ειρήνη 6936632531
ΜΕΛΟΣ Καρακεχαγιόγλου Δημήτριος 6940848452
ΜΕΛΟΣ Δημοσθενίδης Δημήτριος 6947021530
ΜΕΛΟΣ Κεχαγιάς Στέργιος 6936108070
ΜΕΛΟΣ Τσαβδαρίδης Ανέστης 6944661756

Παρακαλούμε για την ανάρτησή του στον Πίνακα Ανακοινώσεων του σχολείου προς ενημέρωση των συναδέλφων.

Print Friendly, PDF & Email