Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Την Τρίτη 17/01/2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. με προτεινόμενα από τη ΑΚΕ θέματα για την ημερήσια διάταξη τα εξής:

  1. Περιγραφική Αξιολόγηση
  2. Σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης για οικονομικά θέματα
  3. Ανακοίνωση τομέα παιδείας της ΝΔ

Παρόντες ήταν: Απ. Μουμτσάκης, Νίκος Αξιμιώτης, Ηλ. Παππάς (ΔΗΣΥ), Δ. Καρακεχαγιόγλου, Στ. Κεχαγιάς (ΔΑΚΕ), Ειρ. Ασβεστά (ΑΚΕ), Β. Ποιμενίδης (ΑΣΕ), Αν. Τσαβδαρίδης (ΕΡΑ).

Απόντες ήταν: Δ. Δημοσθενίδης (ΔΑΚΕ).

Συγκεκριμένα τα θέματα που συζητήθηκαν:

  •  Σύγκλιση έκτακτης  γενικής συνέλευσης για οικονομικά θέματα (ΑΚΕ), όπως είχαμε προτείνει μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από την πλευρά των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ οικονομικών θεμάτων, που αφορούσαν στην προηγούμενη συνδικαλιστική διετία και που παραδόξως δεν αναφέρθηκαν στη Γ.Σ.. Η πρόταση καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ και της ΕΡΑ, που επικαλούμενοι διαφορετικούς λόγους, πρότειναν να γίνει μόνο Δ.Σ.. Η ΑΚΕ επέμενε από την αρχή σε γενική συνέλευση παρουσία των προηγούμενων Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα που τέθηκαν, αλλά και να παρουσιαστούν συγκριτικά στοιχεία από τις παλαιότερες συνδικαλιστικές χρήσεις. Εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ διαφώνησε  έντονα στο να παρουσιαστούν συγκριτικά στοιχεία. Τελικά κατατέθηκε πρόταση από τη ΔΗΣΥ  για Δ.Σ. και έκτακτη Γ.Σ., που υπερψηφίστηκε από ΔΗΣΥ, ΑΚΕ και ΑΣΕ. Παράλληλα συζητήθηκε και η καταγγελία σχετικά με την παρακράτηση του βιβλίου πρακτικών από τον πρώην γραμματέα κ. Δημοσθενίδη και ζητήθηκε από μέρους μας να υπάρξει άμεσα κλείσιμο  της προηγούμενης χρήσης, που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω προβλημάτων στην καταγραφή, και παράδοση με σχετικό πρωτόκολλο του αρχείου. Αποφασίστηκε ο πρόεδρος να απευθύνει σχετική επιστολή για άμεση παράδοση,  που ελπίζουμε πως θα γίνει απολύτως σεβαστή προκειμένου να μη παρακωλύεται η λειτουργία του Συλλόγου.
  • Κοπή πίτας Συλλόγου (ΔΗΣΥ) Αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ ωστόσο δήλωσαν ότι δεν θα παραβρεθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «αποκλεισμό τους από το προεδρείο», γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα το σεβασμό στις αποφάσεις του Δ.Σ. και το καταστατικό του συλλόγου με βάση το οποίο έγιναν οι διαδικασίες. Αποφασίστηκε πως στην εκδήλωση δεν θα υπάρχει είσοδος, επομένως ούτε και έσοδα, όπως και την προηγούμενη διετία. Αναφορικά με τα προβλεπόμενα έξοδα (βασιλόπιτα- ατομικά πιτάκια, δώρο για το φλουρί και κλήρωση σχολείων) έγινε διερευνητική συζήτηση με αναφορές στον προηγούμενο απολογισμό της εκδήλωσης και οι οριστικές αποφάσεις μετατέθηκαν για το επόμενο Δ.Σ. με την παρουσίαση των προσφορών. Επομένως κανένας προϋπολογισμός δεν θα ήταν εφικτό να παρουσιαστεί στους συναδέλφους, προτού αποφασιστεί οριστικά και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δημόσια είναι απολύτως αναληθή.
  • Καταγγελία της στάσης των συνέδρων της ΑΔΕΔΥ, που πρόσκεινται σε ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ (ΑΣΕ) Η πρόταση καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους της ΔΗΣΥ και της ΔΑΚΕ, παρών λόγω μη επαρκούς ενημέρωσης δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΡΑ και υπερψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των ΑΣΕ και ΑΚΕ.

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταφέρθηκαν για επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Τέλος ενημερώνουμε πως σχετικά με την πρόταση καταγγελίας για την επίθεση μελών της Χ.Α. σε σχολείο στο Πέραμα, όπως κατατέθηκε ως κατεπείγον μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη του Δ.Σ. από την ΑΚΕ, ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ τοποθετήθηκε θετικά, ο εκπρόσωπος της ΕΡΑ ζήτησε αλλαγές επί του κειμένου και τελικά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ να αποσταλεί το κείμενο της ΔΟΕ. Η ψηφοφορία και οι τοποθετήσεις των μελών θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά της επόμενης συνεδρίασης.

Η εκπρόσωπος της ΑΚΕ

στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ν. Καβάλας

Ειρήνη Ασβεστά

Print Friendly, PDF & Email