Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Καβάλα, 23-01-2017
Προς
Όλα τα Μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Καβάλας

.

.

.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 .Θέμα 1ο:  Διαχείριση της περιουσίας του Συλλόγου

Τα μέλη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών/Π.Ε. Καβάλας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών υπέβαλαν εγγράφως στο σημερινό προεδρείο ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚ)/ ΑΣΕ(ΠΑΜΕ)/ ΑΚΕ, πριν από αρκετές ημέρες, ερωτήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία του Συλλόγου κατά την προηγούμενη διετία, προκειμένου να τεθεί στο τραπέζι ο τρόπος λειτουργίας του στο εξής και για όλη την επόμενη θητεία .

Η συζήτηση  αυτή γίνεται γιατί σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης της περιουσίας του, άρα και την ευθύνη της.

Συγκεκριμένα  τα ερωτήματα ήταν τα εξής :

1) Ενημερωθήκαμε από την ταμία του Συλλόγου (ανεπίσημα) ότι υπάρχει στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Καβάλας – εκτός των μη πάγιων οδοιπορικών –  αποζημίωση σε μέλος για πάγια οδοιπορικά  70 ευρώ μηνιαίως. Ζητούμε να γνωρίζουμε από πού προβλέπεται και σε τι ακριβώς αφορά αυτή η πάγια μηνιαία αποζημίωση. Το ερώτημά μας γεννάται καθώς δεν διαβάσαμε καμία τέτοια πρόβλεψη στο καταστατικό του Συλλόγου μας.

2)Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν τα ποσά – κατά περίπτωση- των οδοιπορικών ή των άλλων εξόδων δίνονται στα μέλη ύστερα από αποφάσεις (ομόφωνες ή μη) συνεδριάσεων του απερχόμενου Δ.Σ, και επομένως βρίσκονται όλα καταγεγραμμένα στα  Πρακτικά του Συλλόγου υπογεγραμμένα  από τα εννέα μέλη.

3)Στον απολογισμό που διανεμήθηκε στην εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση της 7ης Δεκεμβρίου υπάρχει ένα ποσό στα ΔΙΑΦΟΡΑ που δεν εξηγεί αναλυτικά ποια έξοδα μπαίνουν σε αυτό το λογαριασμό. Καθώς αξιολογήθηκε πως το ποσό αυτό είναι τεράστιο θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ποια είναι τα έξοδα  που μπαίνουν σ΄ αυτόν τον κωδικό.

Μετά από προτάσεις των παρατάξεων αποφασίστηκε να ακολουθήσει Συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση για τα οικονομικά του Συλλόγου. Σ΄αυτήν τη συνεδρίαση θα προσκληθούν να συμμετέχουν και όλα τα μέλη του Δ.Σ και της Ελεγκτικής Επιτροπής  της προηγούμενης διετίας.

Η ΔΑΚΕ Π.Ε Καβάλας πρότεινε σ΄ αυτήν την διευρυμένη συνεδρίαση να συμμετέχουν και τα μέλη της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής (Σμάλης Αθανάσιος, Παπαδοπούλου Ελένη και Βλαχοθανάση Γρηγορία). Η πρόταση καταψηφίστηκε από ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚ)/ ΑΣΕ(ΠΑΜΕ)/ ΑΚΕ.

Για τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή ενημερώνουμε ότι επρόκειτο να συγκροτηθεί σε σώμα την Πέμπτη 19/01/2017 και αμέσως μετά, την ίδια μέρα, να ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης και της εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου από 7/12, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του. Παρά την παρέλευση κοντά δύο μηνών από τις εκλογές, ούτε συγκρότηση της Ελεγκτικής Επιτροπής  έγινε ούτε φυσικά η κοινή συνεδρίαση. Για την επόμενη Πέμπτη 2/02 έχει ανανεωθεί το ραντεβού για την συγκρότηση της.

Την πρόταση των παρατάξεων ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚ)/ ΑΣΕ(ΠΑΜΕ)/ ΑΚΕ για  έκτακτη γενική συνέλευση η ΔΑΚΕ και η ΕΡΑ την καταψήφισαν. Η ΔΑΚΕ πιστεύει πως η πρότασή τους απαξιώνει και εμπαίζει κατάφορα όλα τα μέλη μας που συμμετείχαν στην Γενική Τακτική Συνέλευση και τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Εκεί ο απερχόμενος πρόεδρος και η ταμίας  όφειλαν  να ενημερώσουν τους συναδέλφους και να φέρουν σε ψήφιση τον απολογισμό των πεπραγμένων και τον οικονομικό. Πράγμα που δεν έκαναν. Το προεδρείο τώρα οφείλει να ενημερώσει πρώτα τα εκλεγμένα νέα μέλη στο Δ.Σ για όλα τα θέματα λειτουργίας του Συλλόγου. Και όλα  να έρθουν σε ψήφιση εκ νέου. Τέλος η ΔΑΚΕ στην Καβάλα ουδέποτε είχε την Προεδρεία ή το ταμείο, οπότε κάποιες «απειλές» από την ταμία για συγκριτικά στοιχεία με χρήσεις παρελθόντων ετών είναι αστείες και μας αφήνουν άφωνους!

Θέμα 2ο: Καταγγελία της στάσης των συνέδρων της ΑΔΕΔΥ που πρόσκεινται σε ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ  

Ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ έφερε σε ψήφιση καταγγελία σχετική με τη στάση των συνέδρων της ΑΔΕΔΥ που πρόσκεινται σε ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ. Τα 3 μέλη της ΔΗΣΥ Καβάλας  καταψήφισαν την πρόταση.  Από την ΔΑΚΕ ένα μέλος  της την καταψήφισε, ένα δήλωσε παρών και τοποθετήθηκε απέναντι στην καταγγελία της ΑΣΕ, μη αποδεχόμενο την υποκρισία του «επιλεκτικά» Παμίτη: Καταγγελία που  εκφράζεται δια στόματος στελέχους του ΠΑΜΕ, αγωνιστή που στηρίζει πρόεδρο ΔΗΣΥ στο Σύλλογο της Καβάλας, κατέχει το αξίωμα του Αντιπροέδρου και επωφελείται τη μείωση του ωραρίου. Το τρίτο μέλος της ΔΑΚΕ απουσίαζε. Παρόν  ψήφισε και ο εκπρόσωπος της ΕΡΑ.

Σε κάθε περίπτωση η  Δ.Α.Κ.Ε. /Π.Ε Καβάλας δεσμεύεται να σας ενημερώνει για όλα τα θέματα, τις προτάσεις της και την πορεία των συζητήσεων των διαφόρων θεμάτων

που θα προκύπτουν μέσα στο Δ.Σ.

Τα μέλη στο Σύλλογο με την παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Καβάλας

Κεχαγιάς   Στέργιος

Καρακεχαγιόγλου Δημήτρης

Δημοσθενίδης Δημήτρης

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ –ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ !!!

Print Friendly, PDF & Email