Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  ΣΤΙΣ  7/2/2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Την Τρίτη 7/2/2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που για μια ακόμα φορά έγινε με απουσία των μελών της ΔΑΚΕ. (Ο σ/φος Καρακεχαγιόγλου αν και ήταν παρών, αποχώρησε μετά από 10 λεπτά από την έναρξη της συνεδρίασης, πριν γίνει καν συζήτηση ουσιαστικά και χωρίς φυσικά να ληφθεί καμία απόφαση. Δεν έγινε καμία ψηφοφορία και ούτε καν πήραμε το λόγο για τα ζητήματα τα οποία έθεσε). Από τα παραπάνω, γίνεται ολοφάνερο ότι όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό που έστειλε η ΔΑΚΕ, είναι χονδροειδέστατα ψέματα.

Πρόφαση για την αποχώρηση υπήρξε η λεκτική διαφωνία που υπήρχε ανάμεσα στον σ/φο Καρακεχαγιόγλου, την Ταμία και τον Πρόεδρο του Συλλόγου.

Στη συνεδρίαση που συνεχίστηκε, με παρόντα τα 6 εναπομείναντα μέλη, ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ Ποιμενίδης Βασίλης έβαλε προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα:

Α) Οικονομική βοήθεια προς συναδέλφους από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Για το συγκεκριμένο θέμα κρίθηκε σωστό να μην παρθεί απόφαση, μια και δεν υπήρχαν εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και αποφασίστηκε να παρθεί η απόφαση στο επόμενο Δ.Σ.

Β) Διαβάστηκε ένα κείμενο για τα «Συνδικαλιστικά δικαιώματα των Αναπληρωτών». Και στο συγκεκριμένο θέμα αποφασίστηκε να παρθεί απόφαση στο επόμενο Δ.Σ. μια και κρίθηκε απαραίτητη και η παρουσία των μελών της ΔΑΚΕ.

Γ) Κατέθεσε κείμενο (βλ. παρακάτω) με τίτλο «Χαριστική βολή στις υπηρεσίες ειδικής Αγωγής», το οποίο και υπερψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των ΑΣΕ, ΑΚΕ, ΔΗΣΥ και καταψηφίστηκε από τον εκπρόσωπο της ΕΡΑ.

«Χαριστική βολή στις υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής

Στις 22/12/2016 ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε νέα μείωση στα κονδύλια τα οποία δίνονται για τις θεραπείες των παιδιών που χρήζουν ανάγκης υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα:

Α) Οι γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Β) Την πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων.

Γ) Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι θα οδηγηθούν στο μαρασμό και το κλείσιμο, προς όφελος των μεγάλων κέντρων, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινήσουν τη μείωση των εσόδων τους στους εργαζόμενούς τους.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι προσανατολισμός και αυτής της Κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, είναι οι υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής να κοστίζουν λιγότερο στο κράτος και στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Διαχρονικά, στην Ειδική Αγωγή έχουμε περικοπές στα είδη και στον αριθμό των παροχών που εξαναγκάζουν τις οικογένειες να πληρώνουν αρκετά ποσά συμπληρωματικά για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους. Αν έχουν, γιατί αν δεν έχουν… στον Καιάδα. Αυτό είναι το αστικό κράτος του 21ου αιώνα.

Η κυβέρνηση επιχειρηματολογώντας  τονίζει, εδώ και καιρό, ότι θέλει να βάλει τάξη διότι «σπαταλούνται υπερβολικά ποσά». Πέρα όμως από την αντιλαϊκή οικονομική διάσταση υπάρχει και η αντιεπιστημονικότητα των προωθούμενων μέτρων. Η κυβέρνησης στη λογική περιορισμού του κόστους μιλάει για υπερδιάγνωση, όταν όμως είναι γνωστό ότι εν έτη 2017 έχουν βρεθεί νέα διαγνωστικά εργαλεία που εντοπίζουν προβλήματα αυτισμού, που τα προηγούμενα χρόνια έμεναν αδιάγνωστα.

Οι περικοπές στην Ειδική Αγωγή αποτελούν βασικό μπούσουλα πέρα από τη φτωχή Ελλαδίτσα όλων των υπόλοιπων κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις πολιτικές οι οποίες εκπονούνται από την Ε.Ε. Το πετσόκομμα των κρατικών δαπανών πραγματοποιείται όταν:

Α) Πάνω από 200.000 παιδιά με αναπηρία μένουν εκτός από οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία και μόνο 10% των παιδιών εξυπηρετείται στα διάφορα  υπολειτουργούντα ειδικά σχολεία.

Β) Οι κρατικές δομές που θα προσφέρουν απόλυτα δωρεάν έγκυρη και πρώιμη διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες.

Γ) Τα κονδύλια για την Ειδική Αγωγή αντιστοιχούν σε μόλις 1,16 Ευρώ την ημέρα για κάθε παιδί.

Όταν ισχύουν όλα τα παραπάνω τα επιχειρήματα περί «υπερβολικών ποσών» που αναφέρει η κυβέρνηση, απότελούν πρόκληση.

Οι στόχοι πάλης και διεκδίκησης του κινήματος πρέπει να είναι:

Α) Αποδέσμευση από τις πολιτικές που επιβάλλει η Ε.Ε.

Β) Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία- Πρόνοια – Ειδική Αγωγή – Αποκατάσταση με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Γ) Δημιουργία κρατικών δομών Ειδικής Αγωγής με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και παροχές υψηλού επιπέδου εντελώς δωρεάν.

Δ) Κατάργηση κάθε λογής «κόστη».

Ε) Κατάργηση εισφορών για τον κλάδο Υγείας για τους εργαζόμενους.

ΣΤ) Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό αδιαφορώντας για πλεονάσματα και άλλες μνημονιακές δεσμεύσεις».

Καβάλα 11-02-2017

Για την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Βασίλης Ποιμενίδης

Print Friendly, PDF & Email