Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Την Τρίτη 07/02/2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ, με προτεινόμενα από την ΑΚΕ θέματα:

 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ (ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ)
 2. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ (ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ)
 3. ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

 ΕΤΟΥΣ 2016 (ΑΠΟ 7/12 ΕΩΣ 31/12) ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ .

 1. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.(ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ)
 2. ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
 3. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ.
 4. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.
 5. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.

Παρόντες ήταν: Απ. Μουμτσάκης, Νίκος Αξιμιώτης, Ηλ. Παππάς (ΔΗΣΥ), , Ειρ. Ασβεστά (ΑΚΕ), Β. Ποιμενίδης (ΑΣΕ), Αν. Τσαβδαρίδης (ΕΡΑ).

Απόντες ήταν: Στ. Κεχαγιάς, Δ. Δημοσθενίδης (ΔΑΚΕ). Ο Δ. Καρακεχαγιόγλου (ΔΑΚΕ) προσήλθε, αλλά αποχώρησε με την έναρξη της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα για τα θέματα που συζητήθηκαν:

 •  Κλείσιμο βιβλίου πρακτικών : Μετά την αναιτιολόγητη καθυστέρηση και τον απαράδεκτο τρόπο παράδοσης από τον προηγούμενο γραμματέα του βιβλίου πρακτικών, που δημιούργησε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νέου Δ.Σ. αποφασίστηκε το κλείσιμο του βιβλίου να υπογραφεί με αιτιολογημένη έκθεση από τον Πρόεδρο προκειμένου να ξεκινήσει η νέα χρήση. Διαβάστηκαν τα πρακτικά των δύο πρώτων συνεδριάσεων, έγιναν οι προτεινόμενες διορθώσεις και είναι έτοιμα προς υπογραφή και δημοσίευση στην ιστοσελίδα.
 • Ενημέρωση από συναδέλφους για θέματα που αφορούν στη σχολική τους μονάδα :Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε  σχολική μονάδα της περιοχής και αποφασίστηκε ως πρώτο βήμα να ζητηθεί η συνδρομή του νομικού συμβούλου.
 • Συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών (ΑΚΕ, ΑΣΕ) : Το ζήτημα είχε προκύψει από επιστολή, που παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Συλλόγου από τον αιρετό και μέλος του Δ.Σ. κ. Δ. Δημοσθενίδη σε προηγούμενη συνεδρίαση και περιείχε προσβλητικές για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών επισημάνσεις. Αποφασίστηκε το θέμα να τεθεί άμεσα στην επόμενη συνεδρίαση με την ελπίδα ότι θα παρευρίσκεται και ο εκλεγμένος στο Δ.Σ. εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ προκειμένου να εξηγήσει τις θέσεις του.
 • Ειδική αγωγή (ΑΣΕ): Διαβάστηκε το κείμενο πρόταση της ΑΣΕ σχετικά με την κατάσταση στην ειδική αγωγή και τις περικοπές στον ΕΟΠΠΥ. Ο κ. Αν. Τσαβδαρίδης ζήτησε να γίνουν αλλαγές και να βγει ένα άλλο κείμενο από το Δ.Σ. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή και υπερψηφίστηκε το κείμενο από τους εκπροσώπους της ΔΗΣΥ  και την εκπρόσωπο της ΑΚΕ.
 • Χρηματική βοήθεια συνταξιούχου συναδέλφου :Παρόλο που για το θέμα είχαμε ενημερωθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος πρότεινε να είναι παρόντες και οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ. Η τοποθέτησή μας ήταν πως δεν γίνεται να κωλυσιεργούμε με τη συστηματική απουσία ορισμένων μελών και πως η ομοφωνία σε αποφάσεις χρηματικής βοήθειας ορίζεται από τις παρουσίες στην κάθε συνεδρίαση, άλλωστε το θέμα ήταν γνωστό πως θα συζητηθεί.
 • Πρόταση αποβολής μέλους του Δ.Σ. με βάση το άρθρο 9 (ΔΑΚΕ): Αναφερθήκαμε στην επιστολή προς τα μέλη του Δ.Σ. που υπογράφεται από τον κ. Στ. Κεχαγιά, με την οποία ζητά την ενεργοποίηση του άρθρου 9 , που αφορά σε διαδικασία αποβολής μέλους,για την εκπρόσωπο της ΑΚΕ και αναφέρεται σε ανακοίνωση με τον χαρακτηρισμό «υβριστική». Θεωρούμε πως θα πρέπει να διευκρινιστεί αν πρόκειται για προσωπική πρόταση ή πρόταση της παράταξης της ΔΑΚΕ, μια και φέρει το λογότυπό της, και ως τέτοια θα έπρεπε να υπογράφεται και από τους άλλους εκπροσώπους. Επίσης θα πρέπει να διευκρινιστεί το γιατί στρέφεται αποκλειστικά στην εκπρόσωπο για ανακοίνωση που φέρει το λογότυπο της ΑΚΕ. Αποφασίστηκε το θέμα να τεθεί άμεσα στην επόμενη συνεδρίαση παρουσία και του αποστολέα της επιστολής.
 • Έγκριση εξόδων Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου : Εγκρίθηκαν τα έξοδα και θα συμπεριληφθούν σε μορφή πίνακα στο πρακτικό, όπως προτάθηκε από τη νέα ελεγκτική επιτροπή.

Η εκπρόσωπος της ΑΚΕ

στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ν. Καβάλας

Ειρήνη Ασβεστά

Print Friendly, PDF & Email