![]() |
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών με βάση την ομόφωνη απόφαση, όπως είχε γνωστοποιηθεί στα μέλη του Συλλόγου με προηγούμενη ανακοίνωση σας κοινοποιεί την επιστολή παραίτησης από τη θέση της ταμία της εκπροσώπου της Ειρήνης Ασβεστά, η οποία θα παραμείνει στο Δ.Σ. του Συλλόγου ως μέλος.
Συναδέλφισσες –οι,
Ανέλαβα τη θέση της ταμία κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ. με βάση το πολιτικό πλαίσιο, που είχε προτείνει η Α.Κ.Ε. και συμφωνήθηκε επί της αρχής από τις παρατάξεις, που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής. Όπως ενημερώσαμε τότε το Δ.Σ. το πλαίσιο αυτό ήταν για εμάς δεσμευτικό για τη συμμετοχή μας και αποτελούσε μία βάση πολιτικής συμφωνίας σχετικά με τους στόχους και το διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου. Λοιδορηθήκαμε την περίοδο εκείνη από ποικίλες πλευρές, παρόλο που ήταν η πρώτη προσπάθεια να γίνει κάτι ανάλογο σε ένα σύλλογο όπου επί χρόνια οι θέσεις απλώς μοιράζονταν ανάλογα με την εκλογική δύναμη των παρατάξεων. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι οι παραταξιακές αγκυλώσεις του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού δεν θα επέτρεπαν να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, ωστόσο θεωρούμε πως συγκρότηση χωρίς πλαίσιο διεκδικήσεων καθιστά το σύλλογο όμηρο παραταξιακών στρατηγικών.
Μετά τη διαπίστωσή μου πως η πολιτική συμφωνία δε τηρήθηκε σε συγκεκριμένη ψηφοφορία, μέσα από συλλογικές διαδικασίες του σχήματος αποφασίστηκε να παραιτηθώ από τη θέση της ταμία. Επειδή αυτή τη χρονική περίοδο η παραίτηση θα δημιουργούσε ιδιαίτερα προβλήματα λόγω των εκλογικών διαδικασιών στις ταμειακές συναλλαγές του Συλλόγου και τη συμμετοχή του στη Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε., παρέμεινα στη θέση μου το συγκεκριμένο διάστημα παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες μικροπολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος. Η παραίτησή μου είναι στη διάθεση του Δ.Σ. για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση, που έχει προγραμματιστεί μετά το πέρας των εργασιών της Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Με αυτό το δεδομένο θα πραγματοποιηθεί και η νέα εκλογή του ταμία. Στο τέλος του Ιουνίου θα ολοκληρωθεί ο εξαμηνιαίος απολογισμός (1/1/2017- 30/6/2017), που θα παραδοθεί στην ελεγκτική επιτροπή και θα πραγματοποιηθεί προσωρινό κλείσιμο και παράδοση στο νέο ταμία. Για τη θέση του ταμία προτείνω τον Δημήτρη Καρακεχαγιόγλου, που είχε εκφράσει την πρόθεση να αναλάβει και ήταν ο έτερος υποψήφιος κατά τη διαδικασία συγκρότησης.
Ευχαριστώ θερμά τις συναδέλφισσες, τους συναδέλφους και τα μέλη του Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και αναγνώρισαν τις προσπάθειές μου για την οργάνωση του αρχείου του ταμείου και του μητρώου μελών, τον εξορθολογισμό των εξόδων και την άμεση τακτοποίηση ταμειακών και φορολογικών υποχρεώσεων του Συλλόγου. Θεωρώ πως πέραν των αλλαγών, που πραγματοποιήθηκαν, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και αφορούν στην αύξηση των εσόδων, την εγγραφή νέων μελών κυρίως των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση αναπληρωτών, αλλά και την ανταποδοτικότητα της συνδρομής των μελών.
Ο Σύλλογος μας διαθέτει ένα εύρωστο για τα πανελλαδικά δεδομένα ταμείο, που μπορεί να αποτελέσει δικλείδα ασφάλειας και αλληλεγγύης για τα μέλη του και να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τους σκοπούς ενός πρωτοβάθμιου σωματείου εκπαιδευτικών. Θα εργαστώ με σθένος, επιμονή και αφοσίωση, όπως και το προηγούμενο διάστημα και θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε συνάδελφο κληθεί να αναλάβει προς αυτή την κατεύθυνση.
Με εκτίμηση
Ειρήνη Ασβεστά
- Δ.Τ. 17 Νοέμβρη 2023
- Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση
- Συνάντηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών 09-11-2023
- Γενική Συνέλευση στην Καβάλα 11-10-23 και ενημερωτική συνάντηση στη Θάσο 20-10-23
- Ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας
- Λάθη στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ
- Θέματα συνεδρίασης Δ.Σ 30-05-2023
- Πρόσκληση σε εκδήλωση 29-03-2023
- ΑΠΕΡΓΙΑ 15-02-2023– ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
- ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑ 15-02-2023 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11 π.μ.
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Να δυναμώσει ο αγώνας!
- Κράτος και ΥΠΑΙΘA «τιμωρούν» αναπληρώτρια νηπιαγωγό
- “Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια ψηλά’’!
- Νηπιαγωγοί – λάστιχο ή Νηπιαγωγοί με αξιοπρέπεια;
- Ούτε βήμα πίσω
- Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!!!
- Ανοιχτή επιστολή
- Πολυτεχνείο
- 1973 -2023, 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
- Τι συμβαίνει στη Γάζα κάθε ώρα
- Μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στα ΔΣ σχολεία Πρίνου και Αμυγδαλεώνα
- Τους αφήνουμε να ονειρεύονται
- Νέες απειλές για την αξιολόγηση
- Ενημερωτικό συνεδρίασης 31-11-2023
- Για την εγκύκλιο της αξιολόγησης
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου