Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

 

Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 10/10/2017  από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ  Ποιμενίδη Βασίλη κατατέθηκε προς ψήφιση το παρακάτω κείμενο που αφορά τη διαδικασία της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα. Το κείμενο καταψηφίστηκε από τους Α. Μουμτσάκη, Η. Παπά, Δ. Καρακεχαγιόγλου , Ν. Σuμεωνίδη και Α. Τσαβδαρίδη. Οι Ν. Αξιμιώτης και Σ. Κεχαγιάς εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να κρατήσουμε στάση αναμονής δηλώνοντας ότι είναι αντίθετοι στην προωθούμενη διαδικασία. Τέλος η Ε. Ασβεστά  δήλωσε ότι συμφωνεί με το πνεύμα του κειμένου αλλά διαφωνεί με τη φρασεολογία του και γι’ αυτό ψήφισε παρών. Από τα παραπάνω  γίνεται ολοφάνερο ότι ΝΑΙ ΜΕΝ  όλοι εκφράζουν στα λόγια την αντίθεσή τους στην προωθούμενη αξιολόγηση, το ζητούμενο όμως  είναι το πώς, με έργα και όχι με λόγια, θα συμβάλουν ως εκλεγμένοι, στην οργάνωση του αγώνα ώστε και αυτή η προσπάθεια χειραγώγησής μας να πέσει στο κενό.    

”Ενιαίος αγώνας όλων ενάντια στην αντιλαϊκή -αντιπαιδαγωγική αξιολόγηση”

  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ψήφισαν από κοινού με τη ΝΔ την αντιδραστική -διασπαστική –χαφιεδίστικη τροπολογία Γεροβασίλη για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Με την τροπολογία αυτή γίνονται ξεκάθαρα δύο πράγματα:

α) Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η αξιολόγηση  των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δε θα έχει τιμωριτικό χαρακτήρα και ότι η εφαρμογή της δε θα έχει  καμιά επίπτωση στην οικονομική και βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων απλά λένε ΨΕΜΑΤΑ. και

β)Ο σκυλοκαβγάς  ανάμεσα στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τη ΝΔ είναι για το θεαθήναι. Υπάρχει απόλυτη σύγκλιση ανάμεσα τους σε όλα τα ζητήματα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της “ανάπτυξης” προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

     Σκοπός της προωθούμενης αξιολόγησης είναι να μη μείνει τίποτα όρθιο στο δημόσιο τομέα. Το μέτωπο το οποίο αποτελείται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που είναι υπέρ ΑΥΤΗΣ της αξιολόγησης  (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ,ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) του ΣΕΒ, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ έχουν ένα σκοπό. θέλουν να μας εξαναγκάσουν να βάλουμε πλάτη ώστε να  εφαρμοσθούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία προωθούνται.

      Μονόδρομος για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους είναι να οργανώσουμε την αντίστασή μας βάζοντας κατά νου ότι πρέπει να αντιπαλέψουμε το πνεύμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής (επιχειρηματική λειτουργία του δημόσιου τομέα, ανταγωνιστικότητα, στοχοθεσία, παραγωγικότητα κλπ.). Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ,ΑΡΚΙ/ΣΥΡΙΖΑ)  το  2014 λειτουργώντας ως λαγοί του ΣΥΡΙΖΑ και ως γνήσιοι εκπρόσωποι του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού κατέθεσαν πρόταση για την αξιολόγηση στην τότε κυβέρνηση με βάση στοχοθεσία. Πράγμα το οποίο η τωρινή κυβέρνηση λέει ότι πραγματοποιεί.

      Όλοι μαζί θα πρέπει α)Να απέχουμε από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης  μετέχοντας στην απεργία – αποχή που κήρυξε  η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση Α/θμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών.

β)Να οργανώσουμε ενιαίο αγώνα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται από την κυβέρνηση και το σύνολο των κομμάτων που ασπάζονται την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ ως μονόδρομο.

       Η αταλάντευτη στάση του 80% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων  που δε συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία  αξιολόγησης  δίνει τη βεβαιότητα ότι όπως ακυρώσαμε τους νόμους Μητσοτάκη, Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλου έτσι μπορούμε και τώρα.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Print Friendly, PDF & Email