Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo

Ενημερωτικό σημείωμα για το ΔΣ στις 31/10

Α) Στο θέμα που αφορούσε τη συγχώνευση των Παιδαγωγικών τμημάτων Νηπιαγωγών με αυτά των ΤΕΙ βρεφονηπιοκόμων από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ Ποιμενίδη Βασίλη ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό να προστεθούν στο αρχικό κείμενο κάποιες επιπλέον σημειώσεις που αφορούσαν:

α)Τη σπουδαιότητα της εκπαιδευτικής σημασίας που πρέπει να έχουν  οι παιδικοί σταθμοί. β)Την ανάγκη όλοι οι παιδικοί σταθμοί να περάσουν υπό την αιγίδα του κράτους. Να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει όλες τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες. Να έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν, εντελώς δωρεάν, όλα τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Β) Από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ τέθηκε κείμενο προς ψήφιση που αφορούσε τις προετοιμασίες για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στη βάση που βρίσκεται στον ΑΡΑΞΟ. Το κείμενο υπερψηφίστηκε από τους Βασίλη Ποιμενίδη, Ειρήνη Ασβεστά, Νίκο Συμεωνίδη και Δημήτρη Καρακεχαγιόγλου. Καταψηφίστηκε από τους Απόστολο Μουμτσάκη, Ηλία Παππά και Ανέστη Τσαβδαρίδη με το αιτιολογικό ότι γινόταν αναφορά στους πολεμοκάπηλους διεθνείς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός Άμυνας λίγο μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στις ΗΠΑ δήλωσε «Δεν πρέπει να φειδόμεθα προσπαθειών προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των προκλήσεων. Πριν λίγες ώρες  επιστρέψαμε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας  από τις ΗΠΑ, όπου και πάλι η διεθνής κοινότητα ζητά την εμπλοκή της Ελλάδας  και της Αιγύπτου για τη διαμόρφωση ενός πυλώνα σταθερότητας…»

 Προφανώς μέσα στα πλαίσια αυτής της αναβάθμισης και της περαιτέρω εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, βρίσκεται και ο “εκσυγχρονισμός” της βάσης στον Άραξο προκειμένου να φιλοξενήσει “ειδικά όπλα” όπως με κομψότητα αποκαλούνται στη διεθνή γλώσσα τα πυρηνικά. Η κυβέρνηση μετά την καταγγελία του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη βουλή για ύπαρξη απόρρητου εγγράφου που επιβεβαιώνει τους παραπάνω σχεδιασμούς δεν προχώρησε σε καμιά διάψευση επιβεβαιώνοντας στην ουσία όσα συμφωνήθηκαν στις 26-28 Σεπτέμβρη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες.

 Η ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι ότι η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά,την ώρα που λαοί ξεριζώνονται και τα σύνορα ξαναχαράσσονται με το αίμα των λαών.

Είναιδεδομένοότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΟΛΟΙ τους (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ,Ε.ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ Χ.Α.) στηρίζεταιόχιμόνοπάνω στα συντρίμμια των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών μας δικαιωμάτωναλλάαπειλεί  και την ασφάλεια του λαού, βάζει σε κίνδυνο και την ίδια μας τη ζωή.

Επιβεβαιώνεται με τον πλέονδραματικότρόποότι τα αντιλαϊκάμέτραπάνεπακέτο με τη βαθύτερηεμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούςανταγωνισμούς και σχεδιασμούς. Οι ίδιοι που ψηφίζουν τα αντιλαϊκάμέτραείναι κι αυτοί που ζητάνε και εμπλέκουν τη χώρα και το λαό της σε επικίνδυναπαιχνίδια για την ικανοποίηση των συμφερόντων του μονοπωλιακούκεφαλαίου (ντόπιου και ξένου) ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΗΔΗ ΜΠΑΡΟΥΤΙ

Το εργατικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει

Την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την περιοχή

Καμιά εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο ή οπουδήποτε αλλού.

Αποδέσμευση της χώραςεδώ και τώρααπόόλους τους μηχανισμούς (ΕΕ,ΝΑΤΟ) που είναιφτιαγμένοι να εξυπηρετούν τα  συμφέροντα των μονοπωλίωνσφάζονταςλαούς, ισοπεδώνονταςχώρες, καταπατάειανθρώπους και δικαιώματα.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ

Γ) Από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ τέθηκε προς ψήφιση πρόσκληση για συμμετοχή του Συλλόγου στη σύσκεψη που διοργάνωσαν τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας και Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Καβάλας για την οργάνωση του συλλαλητηρίου στην Κομοτηνή, την ημέρα ομιλίας του Πρωθυπουργού. Υπέρ της συμμετοχής ψήφισε ο Βασίλης Ποιμενίδης και η Ειρήνη Ασβεστά ενώ καταψήφισαν οι Νίκος Συμεωνίδης, Δημήτρης Καρακεχαγιόγλου, Απόστολος Μουμτσάκης, Ηλίας Παππάς και Ανέστης Τσαβδαρίδης.

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 6 μ.μ.

 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ 4 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

            Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει κι άλλα βάρβαρα μέτρα για το λαό με την 3η αξιολόγηση, δηλ.  νέα χτυπήματα στα εργασιακά, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, στο περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, στην οργάνωση των εργατικών αγώνων, κα.  ακολουθώντας πάντα πιστά τις οδηγίες της ΕΕ.

Την ίδια περίοδο στις 13-14 Νοέμβρη στην Κομοτηνή θα στήσουν, μαζί με τους τοπικούς παράγοντες την «αναπτυξιακή φιέστα», για να «ξεπλύνουν» την αντιλαϊκή τους πολιτική, να κάνουν τον λαό συνένοχο, χειροκροτητή της πολιτικής τους.

Κανένα εργατικό σωματείο, κανένας φορέας να μην συμμετέχει στο πανηγύρι που ετοιμάζουν.

Πληρώσαμε αρκετά την κρίση τους και ιδιαίτερα στην περιοχή μας,  τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την «ανάπτυξή» τους.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη που προβάλλει η κυβέρνηση, η επιστροφή στην «κανονικότητα», η «υγιής» επιχειρηματικότητα, αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Προϋποθέτει το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.

 Η εμπειρία των εργαζομένων στην περιοχή μας είναι αποκαλυπτική. Τεράστια κέρδη όλα αυτά τα χρόνια για μια σειρά επιχειρηματικών ομίλων σε όλη την περιοχή, μειώσεις μισθών, ελαστικές μορφές απασχόλησης, απληρωσιά, εντατικοποίηση της εργασίας και δεκάδες εργατικά ατυχήματα από την άλλη είδαν οι εργαζόμενοι.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και η πολιτική της για την ανάπτυξη είναι μια απάτη. Οι εργαζόμενοι δεν θα δουν κανένα όφελος, δεν είναι στόχος για τα συμφέροντά τους. Κι επειδή δοκιμάσαμε τον δρόμο της αναμονής, της ανοχής, τη λογική του «μικρότερου κακού», δεν δεχόμαστε πια να ζούμε με ψίχουλα.

Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Δυναμώνουμε να συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ.

Print Friendly, PDF & Email