Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Ενημερωτικό Δ.Σ. 5-3-2019
Προτάσεις Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:
  1. Πρόταση για αξιοποίηση του χώρου του παλιού Νοσοκομείου

Από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ στο ΔΣ Β. Ποιμενίδη τέθηκε προς συζήτηση το παρακάτω κείμενο:

«Με την ίδρυση 6 νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην πόλη της Καβάλας αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των φοιτητών που θα μένουν στην πόλη. Αυτό θα έχει ως συνέπεια το μεγάλο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, αναπληρωτές και μόνιμοι κατά την αναζήτηση κατοικίας, να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Προτείνουμε να αποφασίσουμε και να καταθέσουμε πρόταση με την οποία να ζητάμε την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου προς την κατεύθυνση επίλυσής του συγκεκριμένου προβλήματος. Την πρότασή μας αυτή να την καταθέσουμε στον Δήμο αλλά και σε όλους τους άλλους υποψηφίους, ζητώντας τους να τοποθετηθούν εγγράφως για τις θέσεις τους στο ζήτημα αυτό. Πιστεύουμε ότι ως Σύλλογος, θα πρέπει να πάρουμε θέση δίπλα στους συναδέλφους και φοιτητές που αντιμετωπίζουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Θα πρέπει να εναντιωθούμε σε όλους εκείνους που σκέφτονται μονάχα με τη λογική και οδηγία της ΕΕ : κόστος-όφελος ! Πρέπει να αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε όλους τους επίδοξους «σωτήρες» της πόλης, που οραματίζονται σχέδια αξιοποίησης του Νοσοκομείου προς την κατεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων, οι οποίες με τη σειρά τους μοναδικό γνώμονα θα έχουν τα τεράστια κέρδη για λίγους και τίποτα για όλους τους εργαζόμενους που ζουν στην Καβάλα. Πιστεύουμε ότι βασική σκέψη και λογική πάλης στο Σύλλογό μας θα πρέπει να είναι: ΠΡΩΤΑ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΩΝ»

Η παραπάνω πρόταση καταψηφίστηκε από τους: Μουμτσάκη (ΔΗΣΥ), Λαζαρίδου (ΔΑΚΕ), Τσαβδαρίδη (ΕΚΚΕ-ΕΡΑ), Καρακεχαγιόγλου (Ε.Ε), ενώ από τον Α. Ιωσηφίδη (ΔΑΚΕ) πέραν του ότι καταψηφίστηκε λοιδορήθηκε κιόλας! Οι Ν. Αξιμιώτης (ΔΗΣΥ) και Ε. Ασβεστά  (ΑΚΕ) ψήφισαν «παρών».

Με την ψήφο τους οι εκλεγμένοι συνάδελφοι αποδεικνύουν ότι, πέραν των εύκολων λόγων, επί της ουσίας συντάσσονται απόλυτα με τις πολιτικές των κομματικών φορέων, αλλά και των δημοτικών παρατάξεων που αντιμετωπίζουν τα πάντα με τη λογική: όφελος-κόστος .

  1. Περιγραφική αξιολόγηση

Από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ Β. Ποιμενίδη στη συζήτηση που έγινε υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα ο Σύλλογος εν’ όψη και του σεμιναρίου ενημέρωσης των διευθυντών για την περιγραφική αξιολόγηση από τον Συντονιστή ΠΕΚΕΣ (πρ. Σχ. Σύμβουλο) στις 21-3-2019. Τονίστηκε ότι η «περιγραφική αξιολόγηση» των μαθητών, με βάση την κείμενη νομοθεσία αλλά και τις αναρτήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την «Αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου», όπως χαρακτηριστικά «βάφτισε» η σημερινή κυβέρνηση την Αξιολόγηση.

Οι Ιωσηφίδης, Λαζαρίδου (ΔΑΚΕ), Καρακεχαγιόγλου (Ε.Ε), Μουμτσάκης (ΔΗΣΥ) και Τσαβδαρίδης (ΕΚΚΕ-ΕΡΑ) , αδιαφορώντας για το σαφές πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει η όλη διαδικασία, τόνισαν ότι “δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα προς το παρόν και να περιμένουμε…”  Η Ε. Ασβεστά (ΑΚΕ) στήριξε την ανάγκη για άμεση ενεργοποίηση, ενώ ο Ν. Αξιμιώτης (ΔΗΣΥ) ψήφισε λευκό, αδυνατώντας να υπερβεί τις παραταξιακές του δεσμεύσεις. Αξιομνημόνευτη επίσης είναι και η θέση που εκφράστηκε από τον Α. Τσαβδαρίδη (ΕΚΚΕ-ΕΡΑ) ότι “ο Σύλλογος δεν πρέπει να έχει καν λόγο επί του θέματος”.

Είναι ξεκάθαρο ότι παίζουν τον ίδιο ακριβώς ρόλο όπως και οι παρατάξεις τους στη ΔΟΕ. Ρίχνουν νερό στον μύλο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής , την οποία συνδιαμορφώνουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , όσο και οι προηγούμενες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών τονίζουμε ότι όλοι μας θα πρέπει να εναντιωθούμε σε οτιδήποτε συνεπικουρεί στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων.

  1. Ελλείψεις στα σχολεία

 Ομόφωνα ψηφίστηκε η παρακάτω πρόταση που κατατέθηκε από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών:

«Το θέμα της έλλειψης βασικών υλικοτεχνικών υποδομών σε πάρα πολλά σχολεία είναι τεράστιο. Είναι τραγικό τον 21ο αιώνα να μην έχουν όλα τα σχολεία τα βασικά εκείνα εργαλεία που θα έκαναν  το μάθημα πιο ενδιαφέρον και ακόμη πιο αποδοτικό (Η/Υ σε κάθε τμήμα, projector ή τηλεόραση για προβολές, ολοκληρωμένα σετ Φυσικής κλπ.).  Η ευθύνη βαραίνει τόσο όσους κυβερνούν/ησαν, όσο και τις Δημοτικές  Διοικήσεις , οι οποίες δέχονται με χαρά να αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες αρμοδιότητες δίχως να ζητάνε παράλληλα και την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση. Παίζουν επί της ουσίας βασικότατο ρόλο στην προώθηση και εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που σχεδιάζεται κεντρικά από το κράτος. Είναι η ίδια πολιτική που αντιμετωπίζει και την παιδεία ως κόστος το οποίο θέλει να μετακυλήσει στις πλάτες των εργαζομένων. Η τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία, τόσο εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, όσο και της μη σωστής λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών πρέπει να σταματήσει! Προτείνουμε να ζητηθεί από όλα τα σχολεία να καταγράψουν τις βασικές ελλείψεις που έχουν και να τις στείλουν στον Σύλλογο, προκειμένου στη συνέχεια να τις προωθήσουμε προς όλους τους Δημάρχους, αλλά και υποψήφιους Δημάρχους, από τους οποίους να ζητάμε να απαντήσουν εγγράφως πώς ακριβώς σκοπεύουν να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα των ελλείψεων που υπάρχουν στα σχολεία ».

Print Friendly, PDF & Email