Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Ανακοίνωση της ΕΡΑ με αφορμή το φασιστικό-ρατσιστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» της 8 Μαρτίου

12 Μαρτίου 2019

Την πόρτα μου χτυπάει

και πάλι ο φασισμός

όμως σε τέτοιους ήχους

είμαι εντελώς κουφός….(;)

Μ. Θεοδωράκης

Δυστυχώς ο φασισμός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν είναι μια ιστορική οδυνηρή ανάμνηση για την ανθρωπότητα, αλλά σηκώνει κεφάλι επαναφέροντας όλο το μίσος και τον ρατσισμό κατά των «άλλων», κατά του ενός και ενιαίου ανθρωπίνου γένους τελικά αυτού του πλανήτη. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, αλλά αποτελεί ύβρις στην ίδια την ανθρωπότητα με εργαλείο τον θάνατο.

Στην Ελλάδα η δράση της χρυσής αυγής με τα τάγματα εφόδου και τις δολοφονίες έρχεται να συμπληρωθεί με πληθώρα φασιστικών και ρατσιστικών εκφωνήσεων και πράξεων στον δημόσιο βίο.

Αυτή τη φορά επέλεξαν τη ημέρα της γυναίκας, 8 του Μάρτη να εκδώσουν  το αηδιαστικό φασιστικό και ρατσιστικό πρωτοσέλιδο[εφημερίδα Μακελειό] που στοχοποιεί χυδαία γυναίκες που βρίσκονται στην Κυβέρνηση της χώρας καθώς και τη γυναίκα του πρωθυπουργού.

Η ΕΡΑ καλεί όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες, τους συλλόγους και την ΔΟΕ, να καταδικάσουν τέτοια περιστατικά και ταυτόχρονα απαιτεί οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι η ανοχή σε τέτοια δημοσιεύματα και περιστατικά αποτελεί το έδαφος για συντήρηση και επέκταση φασιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων.

Η ΕΡΑ θα πάρει πρωτοβουλίες συγκρότησης ενός πλατιού δημοκρατικού- προοδευτικού μετώπου που θα συμβάλλει ώστε η πάλη των εργαζομένων, η πάλη για κατακτήσεις και δικαιώματα, ο αγώνας για καλύτερη εκπαίδευση  να μη γίνεται με φόντο μαύρες φασιστικές σκιές, που ενίοτε ενσαρκώνονται σε  βαμπίρ.

 Η προάσπιση κατακτήσεων και η διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων,  η εναντίωση κάθε ώρα και στιγμή στον φασισμό, στον ρατσισμό και στην ακροδεξιά-εθνικιστική υστερία αποτελεί για μας τον δημοκρατικό μονόδρομο του αγώνα για μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, χωρίς κανέναν διαχωρισμό των ανθρώπων σε «υποκατηγορίες» φύλου, φυλής, «ανώτερων και κατώτερων».

Print Friendly, PDF & Email