Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Ενημερωτικό για το Δ.Σ. στις 12/11/2019

Από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ Ποιμενίδη Βασίλη τέθηκαν προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα:

 α)Πρόταση για προκήρυξη απεργίας από ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση όλων  των συμβασιούχων(αναπληρωτων) στο δημόσιο.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε από την εκπρόσωπο της ΑΚΕ Ειρήνη Ασβεστά. Οι παρόντες εκπρόσωποι των ΔΗΣΥ (Μουμτσάκης, Αξιμιώτης), ΔΑΚΕ (Λαζαρίδου), ΕΡΑ (Τσαβδαρίδης), ΕΕ (Καρακεχαγιόγλου) καταψήφισαν την πρόταση αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την πλήρη ταύτιση τους με τις πολιτικές που τσακίζουν τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών και τις ζωές χιλιάδων αναπληρωτών.

  β) Στο ΔΣ επίσης τέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση  το παρακάτω κείμενο της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Ν. Καβάλας.

Καβάλα, 12/11/2019

                                              Προς:

Δ. Σ. Συλλόγου εκπαιδευτικών

Π.Ε Νομού Καβάλας

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, είμαστε αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Καβάλας και στα πλαίσια του πανελλαδικού συντονισμού των αναπληρωτών θεωρήσαμε αναγκαίο να δημιουργηθεί και εδώ μια πρωτοβουλία που θα συσπειρώνει όλους του αναπληρωτές του Νομού. Σκοπός μας είναι να οργανωθούμε, να επικοινωνούμε και να ενημερωνόμαστε άμεσα. Επιδιώκουμε μέσα από αυτή την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε μέσα από τα Πρωτοβάθμια σωματεία μας (Σύλλογος, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) να διεκδικήσουμε συλλογικά τα αιτήματά μας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και παλεύουμε για:

  • Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων-αναπληρωτών
  • Επίδομα στέγασης,θέρμανσης , δωρεάν σίτιση για όλους
  • Καταγραφή αποτύπωση και κατανομή κενών με διαφάνεια
  • Οδοιπορικά για τους συναδέλφους που εργάζονται Θάσο ( αίτημα για δωρεάν μετακίνηση)
  • Ο κάθε συνάδελφος να εργάζεται στην ειδικότητα που ανήκει

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής για να προχωρήσουμε από κοινού:

Σε μεγάλη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ συγκέντρωση ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΕΛΜΕ και ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ στην Αθήνα, στις 23 Νοεμβρίου, 12:00 στα Προπύλαια, με αιχμή το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλείας, των μόνιμων διορισμών και των δικαιωμάτων των αναπληρωτών, από κοινού με άλλα τμήματα των ελαστικά εργαζόμενων στο Δημόσιο.

Στη βάση αυτή καλούμε το Σύλλογο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας να συμμετέχει ενεργά. Ζητάμε να υιοθετήσει το πλαίσιο πάλης  μας  και να σταθεί στο πλευρό μας.

Ζητάμε να καλυφθούν  τα έξοδα μετακίνησης (λεωφορείο) συναδέλφων που θα μεταβούν στη πανελλαδική συγκέντρωση.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΜΑΖΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ!

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών- Ωρομισθίων Νομού Καβάλας

Το κείμενο- πρόταση υπερψηφίστηκε από την εκπρόσωπο της ΑΚΕ και καταψηφίστηκε από όλους τους εκπροσώπους της ΔΗΣΥ, ΔΑΚΕ, ΕΡΑ, ΕΕ. Καμιά έκπληξη δεν μας προκαλεί η στάση τους μιας και η παρατάξεις τους αλλά και αρκετοί από αυτούς (Μουμτσάκης, Τζεράκης, Ιωσηφίδης, Λαζαρίδου, Καρακεχαγιόγλου) στην 88η ΓΣ της ΔΟΕ δε στάθηκαν δίπλα στο αίτημα των αναπληρωτών να μπει προς συζήτηση και ψήφιση το θέμα της μονιμοποίησής τους. Έγραψαν οι ίδιοι ως πρόσωπα αλλά και ως παρατάξεις στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις δεκάδων Γενικών Συνελεύσεων, όπως και της δικής μας ΓΣ που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιούνη.

  Είναι ξεκάθαρο ότι δηλώνουν την αλληλεγγύη τους προεκλογικά πάντα, υφαρπάζουν την ψήφο των αναπληρωτών και μετά ταυτίζονται πλήρως με τις πολιτικές ΕΕ,ΟΑΣΑ και των κομμάτων τους(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) που επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα στους χιλιάδες των αναπληρωτών.

Print Friendly, PDF & Email