Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Ημερήσια Διάταξη ΓΣ – Αξιολόγηση

Ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Αντωνίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής δήλωσε ξεκάθαρα ποια είναι τα σχέδια του, άρα και της κυβέρνησης, για το ζήτημα της αξιολόγησης. Χαρακτήρισε την αξιολόγηση “οξυγόνο” για το εκπαιδευτικό σύστημα. Μίλησε για εξωτερική αξιολόγηση, για ατομική αξιολόγηση του κάθε εκπαιδευτικού. Ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να είναι ποσοτική, ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν συγκεκριμένες ποσοστώσεις ανά αξιολογική κατηγορία και φυσικά ότι θα πρέπει να έχει αντίκτυπο στην μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη του κάθε εκπαιδευτικού.

Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Επιτακτική ανάγκη είναι το θέμα να τεθεί προς συζήτηση στην αρχή της ΓΣ(11/12/2019) ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε απόφαση για Απεργία-Αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, όπως ήδη γίνεται σε όλο το υπόλοιπο Δημόσιο.

Η ημερήσια διάταξη για τη ΓΣ, η οποία ψηφίστηκε από το ΔΣ κατά πλειοψηφία (ΔΗΣΗ,ΔΑΚΕ, ΕΕ), ξεπετάει το θέμα ως πέμπτο κατά σειρά προτεραιότητας. Στόχος τους είναι να μη μπορέσει να παρθεί εκ νέου απόφαση (υπάρχει ήδη η απόφαση της προηγούμενης ΓΣ στις 11/6/2019 για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ) όπως ήδη έχουν αποφασίσει όλες οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες του Δημοσίου καθώς και κοντά στους 70 Συλλόγους, ΠΕ και ΕΛΜΕ.

Ως ΑΣΕ γνωστοποιούμε ότι θα καταθέσουμε πρόταση Ημερήσιας Διάταξης προς ψήφιση στην Γενική Συνέλευση όπου το θέμα θα βρίσκεται στην πρώτη θέση, μετά την ομιλία του προέδρου. Η ΓΣ ως το ανώτερο όργανο, βάση του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ μας, θα είναι αυτή που θα πρέπει να αποφασίσει.

Όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες από νωρίς (8:30) ώστε να αποφασίσουμε ΕΜΕΙΣ για το τι πρέπει να γίνει.

Print Friendly, PDF & Email