Get Adobe Flash player
Ιστορικό
Παλαιό Site
p.e.kavalas.logologo_misth_monimonlogo_misth_anaplerg.dikaiom.logodiaugeia-logoist_logot_logopaid_inst_logodoe_logo
Πρόταση προς το ΔΣ του Συλλόγου

Ξ Ε Σ Η Κ Ω Μ Ο Σ   Τ Ω Ρ Α

ΟΛΕΣ  ΚΑΙ  ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ  18  ΜΑΡΤΗ  6:30 μ.μ.  Πλατεία Καπνεργάτη

Ένας χρόνος πανδημίας:

Για την προστασία της Υγείας, της Παιδείας και την επιβίωση του λαού.

Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!

Ένας χρόνος πέρασε από την ώρα που η πανδημία έφτασε και στην χώρα μας, την οποία βρήκε ανοχύρωτη μιας και γι’ αυτό είχαν «φροντίσει» όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες έβαλαν την υπογραφή τους στην αποδυνάμωση και  απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας προς όφελος των ιδιωτικών μονάδων.

Και παρά τις θυσίες του λαού που έμεινε μέσα, η κυβέρνηση επέλεξε να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο που ακολουθούσε και τα προηγούμενα χρόνια. Άφησε αθωράκιστο το ΕΣΥΔεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια στα σχολεία, τζογάροντας την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Ανάγκασε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να πληρώσουν από την τσέπη τους το κόστος της τηλεκπαίδευσης.

Αξιοποιώντας την πανδημία έφερε νέους αντεργατικούς και αντιεκπαιδευτικούς νόμους, ενώ  με καταστολή και αυταρχισμό προσπαθεί να κλείσει τον στόμα σε όποιον αντιστέκεται. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας. Τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά πάνω από έναν χρόνο. Δεκάδες μαθητών έχουν αποκλειστεί από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία επειδή δεν διαθέτουν τα αναγκαία μέσα για την τηλεκπαίδευση. Ανάμεσα στα άλλα, η κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία να στήσει διαδικτυακές ψευδο-εκλογές και να πιέσει την εφαρμογή  της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού και της νεολαίας για την εξέλιξη της πανδημίας, της προσπάθειας να μπει “φίμωτρο” στους δίκαιους αγώνες και διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής μας!

Το lockdown, για το οποίο μιλάνε, αφορά μόνο εμάς, να μη μπορέσουμε να διαμαρτυρηθούμε για την επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία, στην παιδεία, στο εισόδημα, στο δικαίωμά μας στη σταθερή εργασία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ!

Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε. Όσα βιώνουμε είναι ο προπομπός για αυτά που θα ακολουθήσουν εάν δεν παρέμβει αποφασιστικά τώρα ο εργαζόμενους λαός. Εάν δεν στρέψει το βλέμμα του και τα πυρά του κατά αυτής της πολιτικής και του σάπιου συστήματος που υπηρετεί.

 

Τώρα είναι η ώρα για αγώνα και για ζωή.

Η οργανωμένη δράση του λαού είναι αυτό που τους φοβίζει.

Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη, σε όλα τα μέτωπα, αν δεν υπήρχαν τα σωματεία που παλεύουν σε ταξική κατεύθυνση, τα συνδικάτα, οι φορείς του οργανωμένου λαϊκού κινήματος να κάνουν χιλιάδες παρεμβάσεις σε όλους τους κλάδους. Γι’ αυτό χτυπάνε στο ψαχνό και συλλαμβάνουν φοιτητές, υγειονομικούς, άλλους αγωνιστές που διεκδικούν τα δικαιώματά μας. Επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες για να εμπεδωθεί ο φόβος, για να φιμωθούν τα στόματά μας.

 

        ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  • Γενναία αύξηση  κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών εμβολιασμού και πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!
  • Να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, με όλα τα μέτρα προστασίας.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα  Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
  • Κάλυψη όλων των κενών των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Να έχουν όλα τα σχολεία νοσηλευτή.
  • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη.

Το συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη να αποτελέσει σταθμό στην κλιμάκωση της δικής μας αντεπίθεσης, να κάνουμε  lockdown στην πολιτική τους.

Print Friendly, PDF & Email