Για τους μόνιμους διορισμούς που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας
Την Τετάρτη 24/5/2023 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας 3.449 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες καλή τοποθέτηση και καλή σταδιοδρομία αν και οι περισσότεροι/ες δουλεύουν ως αναπληρωτές/ριες εδώ και χρόνια στα δημόσια σχολεία.
Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα των αγώνων του κλάδου για μόνιμη και σταθερή εργασία, για κάλυψη των τεράστιων κενών στα σχολεία με μόνιμους εκπαιδευτικούς, κάτι που αποτελεί πρωτίστως παιδαγωγικό ζήτημα. Κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 2010 και μετά δεν έχει το δικαίωμα να πανηγυρίζει, ούτε να παρουσιάζει τους διορισμούς στην εκπαίδευση ως χάρη. ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επέβαλαν στη δημόσια εκπαίδευση καθεστώς 10ετους αδιοριστίας και ταυτόχρονα διόγκωσαν τον αριθμό των συμβασιούχων που σήμερα αγγίζει το 30% του συνόλου των εκπαιδευτικών.
Οι διορισμοί των τελευταίων ετών είναι πραγματικά σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών στα σχολεία. Μόνο τη φετινή σχολική χρονιά (2022 – 2023) ο αριθμός των αναπληρωτών άγγιξε τους 50.000. Οι φετινοί μόνιμοι διορισμοί, από τους οποίους αποκλείεται όλο το λεκανοπέδιο την Αττικής, δεν καλύπτουν ούτε καν το 100% των φετινών συνταξιοδοτήσεων!!
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να αξιοποιήσει με τον πιο χυδαίο τρόπο τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για να προωθήσει την κακόφημη αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, συνδέοντας την μονιμοποίησή τους με την αποδοχή της «ατομικής αξιολόγησης».
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
- Το επόμενο διάστημα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις, για αυξήσεις στους μισθούς μας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
- Χρειάζεται να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και η απαίτηση για άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.
- Με ενότητα όλων των εκπαιδευτικών, με αποφασιστική συσπείρωση στα σωματεία μας και μέτωπο απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας και να αποτρέψουμε την επίθεση που είναι δεδομένο ότι θα ενταθεί.
- 22_2025.03.19 καταδίκη ανάρμοστων συμπεριφορών
- 21_2025.03.18 συμμετοχή σε συλλαλητήριο
- 19_2025.03.13 καταγγελία_Δήμος Καβάλας.pdf
- 18_2025.03.11 συμπαράσταση
- 16_2025.02.27 δικαιοσύνη θα πει
- 14_2025.02.24 κάλεσμα απεργίας
- 13_2025.02.12 αίτημα προς ΔΟΕ
- 11_2025.02.12 Κάλεσμα σε έκτακτη γενική συνέλευση
- 10_2025.02.12 Διευκολυντική στάση εργασίας Παράσταση Διαμαρτυρίας
- Αίτημα κήρυξης Στάσης Εργασίας
- Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. το 2017 (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 7000 Οργανικά κενά στα Σχολεία (Παληγιάννης Βασίλειος)
- 2η Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ
- 16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ (Παληγιάννης Βασίλειος)
- Ενημερωτικό σημείωμα – 3η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καβάλας – ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
- 5η πανελλήνια σύσκεψη αιρετών (Δημοσθενίδης Δημήτρης – Aιρετός ΠΥΣΠΕ Καβάλας)
- Ενημερωτικό Δελτίο (Αποστόλου Αθανάσιος – Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α.Μ.Θ.)
- Ανοιχτή Επιστολή Μαχόμενου Εκπαιδευτικού (Μουμτσάκης Απόστολος)
- Σημείωμα υποψήφιου αιρετού ΠΥΣΠΕ
- Πρόταση κατανομής και σύστασης νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων
- Υποχρεωτική μετακίνηση Νηπιαγωγών στην επιμορφωτική ημερίδα της Σχολικής Συμβούλου
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
- Κτιριοδομικός κανονισμός
- Κάλεσμα στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για τα Τέμπη
- ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΓΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
- Ανακοίνωση του Αυτόνομου ΔΙΚΤΥΟΥ για τα Ωνάσεια
- Απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού στην Ανατολική Αττική 29_1_2025
- Για το πρόγραμμα Δράσεις Ενεργού Πολίτη
- Σχόλιο για τη μη συμμετοχή του συλλόγου μας στην Πανελλήνια Μέρα Δράσης ενάντια στον αυταρχισμό του Υπουργείου
- Κείμενο στήριξης στους εκπαιδευτικούς που διώκονται πειθαρχικά -ΑΣΕ
- Περί Ωνάσειων Σχολείων – ΑΣΕ
- Συνοπτικός συνταξιοδοτικός οδηγός 2025
- Κοροϊδία από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος
- Ενημερωτικό των εκλεγμένων της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
- Αποπομπή Αιρετών από τα πειθαρχικά συμβούλια
- Παραίτηση Ασβεστά Ειρήνης από την Ε. Γ. του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας
- Βεργόπουλος Βασίλειος (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Κωνστατινίδου Μαλαματή (ΑΠΟΨΕΙΣ)
- Νέα τεχνάσματα παλαιάς κοπής στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό
- Επιστολή Τσαβδαρίδη Ανέστη
- Επιτροπή αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιόριστων εκπαιδευτικών Καβάλας
- Περί ηθικής ο λόγος ……ΔΗΣΥ
- Ενημερωτικό Σημείωμα (Δημοσθενίδης Δημήτρης)
- Αφιέρωμα στη δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη – Φώτης Λάζος
- Δήλωση Παραίτησης Στέργιου Κεχαγιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου